Geglaceerde rode bieten

Geglaceerde rode bieten

Smulweb imageSmulweb

Geglaceerde rode bieten met een zoete kruidige smaak door de toevoeging van ui, suiker, kruidnagel en azijn. Gekookt met zorg voor een perfecte consistentie. Serveer als side dish of als onderdeel van een salade.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Geglaceerde rode bieten op tafel.

  1. Draai het loof van bieten af zonder te snijden om de bieten niet te beschadigen.
  2. Spoel het zand weg.
  3. Kook de rode bieten in een pan met ruim kokend water en de punten naar boven in de pan.
  4. De kooktijd van de rode bieten varieert afhankelijk van het jaargetijde, zomers 15-20 minuten en winters 2-3 uur.
  5. Controleer het gaartepunt met een groentemesje in de kroon (platte kant van bieten).
  6. Pel de bieten onder koud water met beide duimen vanaf de kroon af en snijd eventuele slechte plekjes eruit.
  7. Snijd de gare bieten in plakken van 3 mm met een koksmes.
  8. Smoor de gesnipperde ui glazig in een pan en voeg de plakjes bieten toe.
  9. Breng de bieten op smaak met zout, suiker en een beetje gemalen kruidnagel en voeg vlak voor het serveren azijn toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bieten