Franse stoofpotje

Franse stoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Van dit Franse stoofpotje zou zelfs Julia Child zeggen: 'C'est fantastique!' Sappig vlees, champignons, knoflook, rozemarijn, thijm, laurier; alles zit erin.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Franse stoofpotje op tafel.

  1. Snij het vlees in dobbelsteentjes.
  2. Snij de sjalotjes in vier stukken.
  3. Snij de champignons in plakjes en hak de peterselie fijn.
  4. Bak de dobbelsteentjes spek en haal ze uit de pan.
  5. Smelt de boter en bak het vlees in de boter bruin, samen met de sjalotjes, knoflook en champignons.
  6. Voeg in één keer de bloem toe en meng goed door het vlees.
  7. Giet de wijn en het water bij het vlees.
  8. Voeg vervolgens de thijm, rozemarijn, laurier en het spek toe, en laat het geheel op een zacht vuur staan met de deksel op de pan.
  9. Voeg na 2 uur de zout, peper en peterselie toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje