Visstoofpotje

Visstoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Een visstoofpotje met zalm, kabeljauw en garnalen bereidt in een saus van bouillon, wijn, slagroom en mosterd. De sjalotten, knoflook, prei, kervel en champignons zorgen voor extra smaak. Perfect in combinatie met stokbrood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Visstoofpotje op tafel.

  1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
  2. Halveer de prei in de lengte, was hem goed en snijd in dunne ringen. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Snijd de zalmfilet en de kabeljauw in stukken.
  3. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook ca. 3 minuten.
  4. Voeg de bouillon, wijn, slagroom, mosterd, laurier en oregano toe. Laat dit tot 1/3 inkoken.
  5. Voeg de in stukken gesneden vis toe. Breng alles aan de kook en temper dan het vuur.
  6. Strooi de gesneden prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel op de pan sudderen.
  7. Breng op smaak met peper en zout en roer er heel voorzichtig de garnalen door. Pas op dat daarbij de stukken vis niet tot puree worden geroerd.
eet smakelijk