Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Slastamppot met shoarmavlees op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
- Verwijder de onderkant van de kroppen ijsbergsla, snijd de kroppen in vieren en daarna in repen van 1-2 cm breed.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend bruin en gaar. Voeg zout en peper toe en een scheutje ketjap voor extra smaak.
- Giet de aardappelen af en stamp ze grof met melk, boter en iets nootmuskaat. Breng de puree op smaak met zout en peper en proef of het goed op smaak is.
- Schep de sla in gedeelten door de puree en warm het geheel op laag vuur door tot de sla gaat slinken.
- Schep de stamppot in diepe borden en verdeel het shoarmavlees erover. Of doe het vlees door de stamppot voor een gezellige verdeling.