- 30 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Caramel decoraties op tafel.
- Halveer sinaasappels of grapefruits en pers ze uit. Drink het sap lekker op. Leg de schilhelften op enige afstand van elkaar op een houten plank bedekt met bakpapier, met de bolle kant naar boven. Vet ze goed in met slaolie.
- Maak in een steelpan met dikke bodem een caramel van 100 g suiker, 30 ml water en 1 theelepel azijn. Haal de pan van het vuur, laat een minuutje indikken en giet dan in een dun straaltje zigzaggend over de sinaasappelhelften. Zorg dat het 1 geheel wordt. AFBLIJVEN! Laat het geheel eerst goed afkoelen.
- Verwijder voorzichtig de sinaasappel en/of grapefruit uit de schillen. OF: Giet direct op het bakpapier een ruitjespatroon, zie foto. Maak voldoende voor 6 bolle of 10 platte decos.