Karnemelkse kruidkoek

Karnemelkse kruidkoek

Smulweb imageSmulweb

Deze karnemelkse kruidkoek is heerlijk smeuïg en kruidig van smaak. De combinatie van krenten, rozijnen en speculaaskruiden maken deze koek tot een heerlijk tussendoortje. Bak hem en laat hem na een dag in de koelkast staan voor het beste resultaat!

45 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 50 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Karnemelkse kruidkoek op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng het bakmeel, de suiker, krenten, rozijnen en speculaaskruiden door elkaar.
  3. Voeg de karnemelk toe en roer het goed door tot zich een egaal, glad mengsel vormt.
  4. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm.
  5. Bak de koek in ongeveer een uur. Controleer na ongeveer 45 minuten met een scherp voorwerp of de koek gaar is. De binnenkant moet nog smeuïg zijn.
  6. Laat de koek afkoelen. Hij is op zijn lekkerst na een dagje in de koelkast gestaan te hebben.
  7. Bewaar de koek tot twee weken in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Kruidkoek