Chinese omelet

Chinese omelet

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke Chinese omelet gevuld met bosuitjes, gember, geperste knoflook, gekookte ham, garnalen, koriander en sojasaus. Geserveerd met een garnering van lente-uien. Smullen maar!

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chinese omelet op tafel.

  1. Hak de uitjes met het loof en houd wat gesneden blad apart voor garnering. Rasp de geschilde gemberwortel. Snijd de gekookte ham in kleine blokjes.
  2. Verhit 1 el olie en roerbak hierin de bosuitjes, gember en geperste knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de hamblokjes, garnalen, koriander en sojasaus toe en bak zachtjes gedurende 2 minuten.
  3. Kluts de eieren en voeg zout en peper toe. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak van een kwart deel van het eimengsel een omelet. Bak er nog drie.
  4. Verdeel de vulling over de omeletten en rol ze op of klap ze dubbel. Bestrooi ze met het gehakte loof van de lente-ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Omelet