Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Ajam paniki op tafel.
- Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
- Voeg 200 ml water en de boemboe toe. Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok. Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe en wok deze 5 minuten.
- Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
- Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een klein beetje olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin.
- Meng de noedels met de knoflookolie. Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel over 4 borden. Schep de gewokte prei en paprika ernaast.
- Geef de knoflooknoedels er apart bij.