Ajam paniki

Ajam paniki

Smulweb imageSmulweb

Een oosters gerecht vol smaak, dat is ajam paniki. Kip, paprika, prei en noedels in een heerlijke saus. Maak af met knoflookolie en koriander. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Ajam paniki op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  2. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
  3. Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
  4. Voeg 200 ml water en de boemboe toe. Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.
  5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok. Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe en wok deze 5 minuten.
  6. Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  7. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  8. Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een klein beetje olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin.
  9. Meng de noedels met de knoflookolie. Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel over 4 borden. Schep de gewokte prei en paprika ernaast.
  10. Geef de knoflooknoedels er apart bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte