Mini quiches

Mini quiches

Smulweb imageSmulweb

Quiche in mini formaat, ideaal bij de borrel. Kies voor ui met gedroogde uitjes, tomaatjes en basilicum of roquefort. Gemaakt van bladerdeeg en een mengsel van room, eieren, zout en peper. Lekker makkelijk en snel. Even in de oven en klaar!

15 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mini quiches op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom de room, eieren met het zout en de peper.
  3. Voor de ui variant: verdeel in de flexi bakvorm de gedroogde uitjes en vul de uithollingen voor 2/3 met het ei-crème mengsel. Steek met behulp van een steekvormpje rondjes uit bladerdeeg die iets groter zijn dan de uithollingen en plaats deze op de laag crème van elke uitholling en druk lichtjes aan.
  4. Voor de roquefort variant: verdeel de roquefort over de uithollingen en vul deze met het ei-crème mengsel. Steek rondjes uit bladerdeeg en plaats deze op de laag crème van elke uitholling en druk lichtjes aan.
  5. Voor de tomaat variant: snijd de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de uithollingen. Bedek met de crème waaraan basilicum en eventueel knoflook is toegevoegd en bedek dit met rondjes bladerdeeg ingesmeerd met mosterd (mosterdzijde naar beneden).
  6. Plaats de flexibakvorm 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiches mooi gerezen zijn en goudbruin van kleur. Laat ze daarna wat afkoelen en haal ze uit de vorm.
eet smakelijk