Pasta maaltijdsalade met kip pesto pijnboompitjes en kaas

Pasta maaltijdsalade met kip pesto pijnboompitjes en kaas

Smulweb imageSmulweb

Pasta maaltijdsalade met kip in combinatie met pesto, pijnboompitjes en kaas. Een geheel gevuld met smaak en textuur. Perfect voor een warme dag of als je lichte maaltijd wilt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta maaltijdsalade met kip pesto pijnboompitjes en kaas op tafel.

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes kip in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen.
  3. Meng de pesto met de rest van de olie, het citroensap en de uitgeperste knoflookteentjes.
  4. Laat de pasta goed uitlekken en roer het pestomengsel door de nog warme pasta, voeg dan de kaas toe. Laat de pasta afkoelen.
  5. Snijd de schoongemaakte tomaatjes in vier stukken en de schoongemaakte lente-uitjes in stukjes van ca. 2 cm. Voeg toe aan de ondertussen afgekoelde pasta en roer goed door.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en laat ze op een bord afkoelen. Voeg toe aan de pasta. Serveer het met basilicum!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Pasta Gevogelte Maaltijdsalade kip