Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta maaltijdsalade met kip pesto pijnboompitjes en kaas op tafel.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes kip in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen.
- Meng de pesto met de rest van de olie, het citroensap en de uitgeperste knoflookteentjes.
- Laat de pasta goed uitlekken en roer het pestomengsel door de nog warme pasta, voeg dan de kaas toe. Laat de pasta afkoelen.
- Snijd de schoongemaakte tomaatjes in vier stukken en de schoongemaakte lente-uitjes in stukjes van ca. 2 cm. Voeg toe aan de ondertussen afgekoelde pasta en roer goed door.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en laat ze op een bord afkoelen. Voeg toe aan de pasta. Serveer het met basilicum!