Asperges in ham met bijpassend glaasje met ei en kruiden

Asperges in ham met bijpassend glaasje met ei en kruiden

Smulweb imageSmulweb

Asperges omwikkeld met ham, om je vingers bij af te likken! Maak het gerecht compleet met een bijpassend glaasje met ei en kruiden. Perfect voor een lente- of zomeravond.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Whisky
  • 60 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Asperges in ham met bijpassend glaasje met ei en kruiden op tafel.

  1. Kook de asperges beetgaar en houd ze warm.
  2. Pel de eieren en meng er de fijngesneden peterselie door.
  3. Bereid de saus door water, azijn en whisky te mengen in een pan. Voeg de eierdooiers bij het geheel en klop op met een garde op een zacht vuurtje. Laat de saus dikker worden zonder te laten koken.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de geklaarde boter beetje bij beetje toe. Breng op smaak met zout en peper en citroensap.
  5. Rol de asperges in de ham en zet ze recht op een bord.
  6. Doe het eier-peterseliemengsel in een glaasje en zet dat naast de asperges op het bord.
  7. Versier het bord met een streepje saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Ei Kruiden Asperges