Pompoencake

Pompoencake

Smulweb imageSmulweb

Zin in een herfstig baksel? Probeer dan eens deze pompoencake. Boordevol kruidigheid en walnoten voor de extra knapperigheid. Een traktatie bij de koffie of thee!

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pompoencake op tafel.

  1. Vet de cakevorm in met wat olie en bestuif de bodem en wanden licht met bloem. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Zeef het bakmeel met het zuiveringszout, gemberpoeder, kaneel en zout in een kom.
  3. Mix in een andere kom de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker, pompoenpuree en de olie tot een glad mengsel.
  4. Schep er vervolgens het bakmeelmengsel met de rozijnen en walnoten door.
  5. Doe dit beslag in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten in de oven gaar.
  6. Laat de cake daarna in de vorm eerst half afkoelen voordat je hem op een rooster omkeert om volledig af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Pompoencake