Omgekeerde perencake

Omgekeerde perencake

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk omgekeerde perencake die je niet kan weerstaan! De cake is luchtig van structuur en heeft zachte, zoete peren. Een leuk, verrassend dessert dat de smaakpapillen verwent!

15 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Omgekeerde perencake op tafel.

  1. Doe de peren in een vergiet zodat ze goed kunnen uitlekken. Vang de siroop op en bewaar deze. Vet een ovenschaal in met boter en bekleed met bakpapier. Vet het papier ook goed in. Verdeel de bruine suiker gelijkmatig over de bodem (de bodem moet helemaal bedekt zijn). Verdeel de peren naast elkaar over de bodem en bedek de bodem helemaal.
  2. Zeef het bakmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Smelt de boter en suiker op een laag vuur in een pan. Blijf roeren met een houten lepel totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur.
  3. Klop de eieren en de achtergehouden siroop (bij een blik van 480 gr. iets minder van de siroop gebruiken. Ik gebruik 250 ml.) los met een garde. Voeg het boter- en eimengsel toe aan het bakmeel en roer alles goed door met een houten lepel, NIET KLOPPEN, totdat alles vermengd is.
  4. Schenk het mengsel over de peren (je kunt het ook door een fijne zeef schenken zodat eventuele klontjes niet in de ovenschaal terechtkomen) en strijk glad. Bak in een heteluchtoven op 160 graden C. in 60 minuten op de tweede richel van onderen. (gewone oven 180 graden C.) Prik met een houten sate stokje of breinaald in het midden van de cake. Deze moet er schoon uitkomen. Haal de cake uit de oven en laat hem 15-20 minuten afkoelen in de vorm.
  5. Draai de cake voorzichtig om en laat afkoelen op een ovenrooster. LET OP: Laat de cake echt de volle tijd rusten, anders kunnen de peren loslaten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake