- 2 el Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto met asperges zalm en garnalen op tafel.
- Pel en snipper het sjalotje. Was de lente-ui en snijd deze in ringetjes. Laat de asperges uitlekken en snijd deze in niet te kleine stukjes. Snijd de gerookte zalm klein.
- Verhit de olie in de wok en bak hierin de sjalot-snippers glazig. Doe de rijst erbij en bak deze al roerend even mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn en eventueel het aspergenat erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot het vocht door de rijst is opgenomen. Verkruimel de visbouillontablet en voeg die bij de rijst.
- Doe er dan 1 dl water bij en breng alles weer aan de kook. Laat weer zachtjes sudderen tot het vocht is opgenomen. De rijst is klaar na plm. 20 minuten. Tot dan steeds wat water toevoegen, maar de rijst moet wel wat vochtig blijven.
- Voeg de aspergestukjes, zalm, garnalen en lente-uitjes toe als de rijst bijna gaar is. Verwarm alles goed door.
- Maak het gerecht op smaak met peper, zout, paprikapoeder en wat tabasco.
- Bestrooi voor het opdienen met gehakte bieslook en roer er wat room of boter door.