Gegratineerde kipfilet

Gegratineerde kipfilet

Smulweb imageSmulweb

Kruidige, gegratineerde kipfilet afgetopt met een romige mosterdsaus overgoten met een laagje geraspte kaas en paneermeel goudbruin gebakken in de oven. Hemelse-tongstrelende-makkelijk-avondmaal.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde kipfilet op tafel.

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Wrijf de kip in met zout en peper.
  3. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de filets op matig vuur in 10-12 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  4. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
  5. Roer de room erdoor en laat de saus 5 minuten pruttelen. Breng hem op smaak met de mosterd, dragon, de helft van de kaas, zout en flink wat peper.
  6. Leg de kipfilet in 4 ovenschaaltjes (bewaar het bakvet). Schep de saus over de kipfilets.
  7. Verdeel de rest van de kaas met de paneermeel over de kipfilets en lepel hierover wat bakvet.
  8. Schuif de schaaltjes ca. 10 cm onder de grill en laat de saus in 4-5 minuten goudbruin worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte