Indische kip

Indische kip

Smulweb imageSmulweb

Dit makkelijke recept voor Indische kip serveer je met rijst en kroepoek of als onderdeel van een heerlijke rijsttafel. Je stooft de kip in ketjap, azijn en pindakaas: zo krijgt dit gerecht z’n authentieke smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(59)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Indische kip op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet in een pan met boter en olie met een snuf peper en zout. Neem de kip uit de pan en houd even apart.
  2. Fruit dan de gesnipperde uien in het overgebleven vet. Voeg een kopje water toe samen met het teentje uitgeperste knoflook. Voeg de ketchup, ketjap, azijn, bruine suiker en pindakaas toe.
  3. Doe de stukjes kipfilet en weer bij en stoof het geheel gaar. Voeg vlak voor het opdienen de taugé toe en serveer de Indische kip met rijst en kroepoek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte