Franse uiensoep die super simpel is

Franse uiensoep die super simpel is

Smulweb imageSmulweb

Deze Franse uienschotel kan niet simpeler. Karameliseer de uien, voeg bouillon, wijn, laurierblad en tijm toe en laat sudderen. Serveer in ovenvaste kommen met gegratineerde plakjes stokbrood.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Franse uiensoep die super simpel is op tafel.

  1. Smelt de boter en olie in een diepe pan op normaal vuur. Voeg de uien toe en smoor deze in 15-20 minuten zacht.
  2. Voeg de knoflook en bloem toe en schep beide een minuut door de uien. Voeg de bouillon, wijn, laurierblad en tijm toe.
  3. Breng de soep aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de soep 1 minuut koken, draai het vuur lager en laat de soep nogmaals 20 minuten zachtjes koken. Breng eventueel nogmaals op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de grill. Leg de plakjes stokbrood op een bakblik en rooster ze lichtbruin onder de grill. Houd ze apart.
  5. Schep de soep in ovenvaste kommen en leg er een paar plakjes stokbrood op. Bestrooi het stokbrood met geraspte kaas en gratineer het brood onder de grill goudbruin en borrelend heet. Serveer de soep direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep