Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Tomaatjes die gevuld zijn met gehakt, kruiden en kaas; klinkt dat niet heerlijk? Dit gerecht is zowel als bijgerecht te serveren of met een salade of pasta als hoofdgerecht. Tip: voeg eens rauwe ham of magere gerookte spekblokjes toe voor extra smaak!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde tomaten met gehakt op tafel.

  1. Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met een spitse lepel. Zet ze omgedraaid apart.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  3. Schep de tijm, geraspte kaas, paneermeel, peper en zout erdoor. Vul de tomaten met dit mengsel, zet ze in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze 15 minuten in de oven.
  4. Haal voor de laatste 5 minuten de folie eraf.
  5. Optioneel: Voeg eens magere gerookte spekblokjes of rauwe ham bij het gehakt. Doe wat fijngeknipte peterselie door het gehakt. Dek de tomaten af met een plakje mozzarella.
  6. Serveer de tomaten als bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld pasta of salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente