Vers kersenijs

Vers kersenijs

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakt kersenijs is het lekkerst. Je begint met het inkoken van sap. Daarna meng je dooiers, slagroom, suiker en gist dit tot een niet te dik mengsel. Voeg dan de in de blender geblend kersen toe en mix alles. Zet het mengsel in een ijsmachine of vriezer en laat bevriezen. Gemeen lekker!

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Vers kersenijs op tafel.

  1. Laat het sap (300 ml) tot de helft inkoken en afkoelen.
  2. Doe in een pannetje de slagroom (en crème fraiche) en breng dit aan de kook. Zet het even apart.
  3. Doe in een kom de dooiers met de suiker en roer door.
  4. Schenk al roerende een beetje hete slagroom bij de dooiers met suiker. Giet het eiermengsel terug in de pan, blijf roeren en breng tegen de kook. Het mag niet koken. Tussen de 85 en 95 graden Celsius houden en blijven roeren, dan gaat het binden. Het wordt niet dik maar er blijft een laag op een lepel zitten.
  5. Laat dit afkoelen.
  6. Blend de kersen in de blender. Gebruik alles koud.
  7. Mix alle ingrediënten met de mixer. Zorg ervoor dat er niks over de rand schiet.
  8. Vul de ijsmachine met dit mengsel en zet hem aan (zet hem op de softijs stand).
  9. Vul bakjes of een cakevorm bekleed met bakpapier en zet dit in de vriezer.
  10. (Optioneel) Gebruik roomkaas of crème fraiche als aanvulling, zodat je geen volledig nieuw bekertje slagroom hoeft te openen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Fruit Desserts Kaas Kersen