Boterkoek met gember en walnoten

Boterkoek met gember en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke boterkoek met een kruidige twist van gember en knapperigheid van walnoten. Met het delicate evenwicht van zoet en hartig, is deze boterige traktatie zeker een hit in de keuken.

25 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 100 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Boterkoek met gember en walnoten op tafel.

  1. Vet de boterkoekvorm in en bestrooi met paneermeel. Als je geen boterkoekvorm gebruikt, bekleed dan de vorm met bakpapier zodat de koek later gemakkelijk los te halen is.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Kneed bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, zout, boter, en een half losgeklopt ei door elkaar. Doe het deeg in de vorm en maak met de vorm een ruitvorm op het deeg. Verdeel gember over de ene helft van de boterkoek en walnoten over de andere helft. Meng het resterende ei met wat melk en strijk het over de koek.
  4. Bak de koek 20 minuten lichtbruin in het midden van de oven (niet langer!).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Boterkoek