Appeltaart

Appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Klassieke appeltaart met zachte boterige biscuit en kaneel appels. Eenvoudig te maken en ideaal als dessert of thee-tijdtraktatie! Zet ongeveer 1 a 1,25 uur in een oven op gasstand 2 a 3 (175°C) en geniet!

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appeltaart op tafel.

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en bestrooi ze met kaneel.
  2. Vet de springvorm in. Verwarm de oven voor op gasstand 2 a 3 (175°C). Smelt de boter in een pannetje. Haal hem weer van het vuur voor hij bruin wordt en laat hem een beetje afkoelen.
  3. Doe de (vanille-)suiker in een mengkom en voeg de boter toe. Mix het op de hoogste stand tot het gaat 'schuimen'.
  4. Voeg om en om een ei en wat meel toe (dat je het beste van tevoren even kan zeven). Blijf mixen tot alles erin zit en je een mooie homogene massa hebt.
  5. Giet hiervan een laagje in de springvorm en laat het een beetje over de bodem uitlopen. Verdeel de appels en rozijnen erbovenop en giet de rest van het deeg erover.
  6. Zet ongeveer 1 a 1,25 uur in de oven. Controleer met een breinaald of vork of de cake gaar is. Als er niks aan blijft hangen, is hij gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart