Minestrone

Minestrone

Smulweb imageSmulweb

Proef Italië met deze heerlijke Minestrone soep. Geurige ui, bleekselderij, soepgroente en macaroni in combinatie met spekreepjes, tomaten en bonen zorgen voor een romig effect. Voeg een klodder pesto en Parmezaanse kaas toe en geniet van deze heerlijke soep!

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 75 g Magere spekreepjes kalkoen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Minestrone op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Voeg de ui, bleekselderij en soepgroente toe en bak die zachtjes circa drie minuten mee.
  3. Voeg de tomaten met het sap, de bouillontabletten en ½ liter water toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Roer de macaroni door de soep en laat hem circa 15 minuten zachtjes koken.
  5. Roer na 10 minuten de bonen erdoor.
  6. Roer de pesto door de soep en breng hem op smaak met zout en peper.
  7. Geef de kaas erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep