Griekse kaaspastei

Griekse kaaspastei

Smulweb imageSmulweb

Een zalige Griekse kaaspastei met paprika, olijven en feta. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht. Bak in de oven gedurende 35 minuten. Laat afkoelen op kamertemperatuur en serveer.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Griekse kaaspastei op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 OC. Leg 4 deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm ermee en prik de deegbodem regelmatig in met een vork. Leg de overige 4 deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede. Prik het deeg regelmatig in met een vork. Leg het deeg op plasticfolie, rol het met folie op en bewaar het in de koelkast tot gebruik.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht. Schep de geroosterde pijnboompitten, paprika en olijven met olie en citroensap om. Klop 1 ei los en meng het met feta, crème fraîche, peper en eventueel zout. Bekleed de deegbodem met de helft van de basilicum. Schep het fetamengsel erop en verdeel het paprikamengsel erover. Dek het af met de rest van de basilicum. Leg de kleine deegcirkel over de vulling en stop de rand goed in. Bestrijk de deegrand van de deegbodem met water en vouw hem over de deegdeksel. Druk goed aan. Klop het andere ei los en bestrijk de deegdeksel ermee. Bestrooi het met kaas en de rest van de pijnboompitten.
  3. Bak de pastei in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten. Als de bovenkant te bruin wordt, dek de pastei af met aluminiumfolie. Laat de pastei afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast tot het serveren. Laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Bakken Citroen Citroensap