Bitterkoekjes

Bitterkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept heb je in no-time heerlijke bitterkoekjes. Fijngemalen gepelde amandelen met suiker en eiwit samengevoegd tot een slap deeg, spuiten maar en na een halfuur in de oven zijn deze zoete, knapperige bolletjes chocolade heerlijk om op te peuzelen.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bitterkoekjes op tafel.

  1. Maal de gepelde amandelen twee keer door de molen met 150 gram suiker fijn. Vermeng ze dan met de resterende suiker en zoveel eiwit tot een vrij slap deeg verkregen is.
  2. Spuit nu met een spuitzak met een gladde spuit kleine bolletjes op vetvrij papier welke op de bakplaat ligt. Druk ze met een vochtige doek enigszins plat.
  3. Bak de bolletjes in een oven op 200 graden Celsius gedurende ongeveer een half uur, totdat ze bruin en gaar zijn.
  4. Laat de bolletjes afkoelen op het papier en neem ze dan voorzichtig van het papier.
  5. Als de bolletjes nog plakken aan het papier, maak dan het papier aan de onderzijde vochtig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Bitterkoekjes