Mokkataart

Mokkataart

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke mokkataart is echt de moeite waard om te maken. Heel veel klop- en mengwerk maar super lekker van smaak. Een perfecte taart om te serveren bij de koffie.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3.75 el Jumbo espresso oploskoffie
  • 100 g mocca chocolade

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mokkataart op tafel.

  1. Klop de boter romig. Meng de suiker, vanillesuiker, zout en de gesmolten chocolade erdoor tot er een samenhangende massa ontstaat. Klop een voor een de eieren erdoorheen.
  2. Zeef de bloem, maizena en bakpoeder. Voeg het lepel voor lepel bij het botermengsel en meng het steeds door. Voeg de hazelnoten toe en meng door elkaar.
  3. Doe het beslag in een ingevette, met bakpapier bedekte bakvorm (doorsnee 28 cm). Strijk het glad en bak de taart in een voorverwarmde oven op 175-200 graden voor ongeveer 45 minuten.
  4. Leg de taartbodem op een rooster en snijd de taart als die afgekoeld is tweemaal.
  5. Maak de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er de 5 theelepels Nescafe bij en roer af en toe. Laat het afkoelen.
  6. Klop de boter romig en meng het door de pudding. Doe er de mocha chocolade die in kleine stukjes geraspt is erdoorheen.
  7. Doe de vulling op de onderste, middelste en bovenste laag van de taart en ook aan de zijkant. Voeg nougatine toe aan de zijkant van de taart.
  8. Klop de slagroom met de Nescafe stijf en garneer de taart ermee. Versier de taart met chocolaatjes of mokkabonen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Mokkataart