Pikante drumsticks

Pikante drumsticks

Smulweb imageSmulweb

Deze pikante drumsticks zijn niet voor tere zieltjes, maar wel voor iedereen die van lekker pittig eten houdt. De marinade van sambal, knoflook en citroen zorgt voor een heerlijke smaak. Na het marineren, 20 minuten in de oven en genieten maar. Serveer met de zelfgemaakte saus van de marinade.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pikante drumsticks op tafel.

  1. Breng water aan de kook en voeg een tablet kippenbouillon toe. Voeg dan de drumsticks toe en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken.
  2. Doe de boter, de sambal, de olijfolie, de uitgeperste tenen knoflook en het sap van een uitgeperste citroen in een kom. Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak inkepingen in de inmiddels gaargekookte drumsticks. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Wrijf de drumsticks stevig in met de marinade en laat de drumsticks minimaal 30 minuten marineren.
  5. Leg de drumsticks na de marinadetijd in een ruime ovenschaal en bak de drumsticks in ca. 20 minuten of langer gaar in het midden van de oven.
  6. Kook de rest van de marinade ca. 2 minuten en serveer deze als saus erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte