Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

Smulweb imageSmulweb

Wokken is ontzettend makkelijk met weinig afwas. Deze gewokte zalm met ketjap-citroensaus is snel gemarineerd en daarna zo klaar! Bij de rijst en spitskool is het smullen geblazen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Gewokte zalm met ketjap-citroensaus op tafel.

  1. Was en snijd de spitskool in smalle repen.
  2. Snijd de zalm in blokjes.
  3. Meng de zalm met 2 el ketjap en laat ca. 10 minuten marineren.
  4. Kook de rijst gaar.
  5. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers uit.
  6. Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en wok de zalmblokjes voorzichtig ca. 5 minuten.
  7. Voeg de rest van de ketjap, de citroenschil en naar smaak citroensap, wat zout en peper toe.
  8. Verhit een scheutje wokolie in een hapjespan en bak de spitskool 5 minuten.
  9. Breng op smaak met een scheutje ketjap.
  10. Meng de rijst met de peterselie en verdeel over 4 borden.
  11. Schep de zalm en de spitskool ernaast.
eet smakelijk