Libanese tomatensalade

Libanese tomatensalade

Smulweb imageSmulweb

Deze Libanese tomatensalade is heerlijk fris en perfect geschikt als bijgerecht bij diverse gerechten. De salade wordt op smaak gebracht met een heerlijke dressing met knoflook, olijfolie en munt. En laat de Roma-tomaatjes minimaal 45 minuten in de dressing trekken.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Libanese tomatensalade op tafel.

  1. Houd rekening met een marineertijd van ca. 45 minuten!
  2. Verwijder vliesje en groene kern van de knoflooktenen. Snijd de knoflook in stukjes en wrijf ze in een ruwe vijzel fijn met het zeezout tot een smeuiige pasta. Roer de olijfolie erdoor tot een homogene dressing is verkregen.
  3. Stapel de muntblaadjes op elkaar, snijd ze middelfijn en hak het blad vervolgens met een boogvormig hakmes nog wat fijner. Doe de munt door de dressing.
  4. Halveer de Romaatjes overlangs en schep ze door de geurige dressing.
  5. Laat de salade tenminste 45 minuten staan (of langer), afgedekt met plasticfolie, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en de Romaatjes hun sap vrijgeven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Tomatensalade