Ciabatta

Ciabatta

Smulweb imageSmulweb

Vers brood is toch wel één van de lekkerste dingen te krijgen. Met behulp van deze Ciabatta instructies kan jij thuis iets op tafel toveren waarbij niemand aan kan weerstaan. Volg de aanwijzingen op voor een brood dat zacht en luchtig is van binnen en knapperig en lekker aan de buitenkant.

120 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 175 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ciabatta op tafel.

  1. Meng voor de biga het water met de gist in een grote kom en laat staan tot de gist is opgelost (ongeveer 5 minuten). Strooi de bloem erover en meng het 5 minuten met de mixer/keukenmachine met deeghaken. Als je geen van beiden in je bezit hebt, moet je het met de hand doen. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het minstens 12 uur op een warme plaats staan. Het deeg is dan gerezen en weer ingezakt.
  2. Meng voor het maken van het deeg 100 ml van het water, gist en suiker. Dul de gist op. Zeef de bloem met het zout boven de biga. Maak een kuiltje en giet het gistmengsel, de rest van het water, de melk en de olijfolie erin. Meng het geheel ongeveer 5 minuten met de mixer/keukenmachine/hand tot je een soepel deeg hebt. Dek het deeg af met licht ingevette vershoudfolie en laat het op een warme plaats ca. 1 uur tot dubbele omvang rijzen.
  3. Bestrooi 2 bakplaten met flink wat bloem. Verdeel het deeg met een lepel of deegschraper in twee stukken. Breng het voorzichtig over op de bakplaten en probeer te voorkomen dat je de lucht eruit slaat. Vorm het deeg met goed met bloem bestoven handen (anders blijft het plakken) tot een rechthoekig, ca. 2,5 cm. dik brood. Bestrooi beide broden met bloem en laat ze onbedekt op een warme plaats ongeveer 20-30 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta 25-30 minuten of tot het brood gerezen en lichtbruin van kleur is. (test: klop op de onderkant van het brood, als dat hol klinkt, dan is het gaar)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Ciabatta