Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Garnalencocktail met komkommer op tafel.
- Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
- Schep in een kom de komkommer met de geraspte sinaasappelschil, dille en 2 eetlepels sinaasappelsap door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Verwijder de grove takjes uit de waterkers. Leg in vier rechte (whisky)glazen een laagje van waterkersblaadjes.
- Schep de helft van de garnalen erop en verdeel de komkommer erover. Schep de rest van de garnalen erop.
- Roer de yoghurt los met de olijfolie en breng het sausje pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder. Schep in elk glas een lepel van het sausje.