Geroosterde venkel en sjalot

Geroosterde venkel en sjalot

Smulweb imageSmulweb

De combinatie van geroosterde venkel en sjalot is overheerlijk. Voeg daar knoflook, tijm en rozemarijn aan toe, dan krijg je een tongstrelend gerecht. Serveer bij een mooi stukje vlees en geniet van de smaak van geroosterde groenten.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Geroosterde venkel en sjalot op tafel.

  1. Pellen de sjalotjes, halveren en snijd ze in halve ringen. Halveer de venkels en snijd beide helften in ongeveer 5 partjes.
  2. Verwijder de steeltjes van tijm en rozemarijn en hak de kruiden fijn. Halveer de knoflookteentjes en verwijder de kiem. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit ? dl olijfolie in een koekenpan. Voeg de venkel toe en rooster deze onder voortdurend roeren op hoog vuur tot de partjes mooi bruin van kleur zijn.
  4. Zet het vuur laag en voeg de rest van de olijfolie, kruiden, sjalot en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper
  5. doe de deksel op de pan en laat alles op een laag vuur gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Venkel Sjalot