Bonensalade met feta

Bonensalade met feta

Smulweb imageSmulweb

Een bonensalade met feta doet het goed bij iedere picknick. Komkommertje, tomaatje, slaatje erbij en je hebt een complete maaltijd. En ook handig: de salade smaakt koud net zo lekker als warm.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bonensalade met feta op tafel.

  1. Doe de witte en rode bonen in een vergiet, spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
  2. Snipper de ui. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het witte en het groene deel apart. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en daarna in blokjes.
  3. Doe het citroensap of de azijn in een kom, pers er de knoflook bij en roer er wat zout en peper door. Blijf roeren tot het zout is opgelost en klop er met een garde de olijfolie door.
  4. Doe de bonen in een grote kom en schep er de ui, het wit van de bosui, de paprika en de bleekselderij door. Verkruimel de feta en schep voorzichtig door het bonenmengsel.
  5. Schep er de dressing door en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten. Schep nogmaals door en breng de salade zo nodig verder op smaak.
  6. Bestrooi met het groen van de bosui en garneer desgewenst met zwarte olijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Bonensalade