Italiaanse runderlappen

Italiaanse runderlappen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze Italiaanse runderlappen laag en langzaam bereid in de slow-cooker. Kruid met peper, bak bruin, fruit ui, knoflook, tomatenpuree en laat sudderen in bouillon met wijn, oregano, laurier en balsamico-azijn. Lekker met brood om in de jus te dopen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Italiaanse runderlappen op tafel.

  1. Kruid de runderlappen met peper.
  2. Verhit 40 g boter in een koekenpan en bak hierin de runderlappen een voor een bruin.
  3. Neem de laatste runderlap uit de pan.
  4. Leg het vlees in de binnenpot van de slow-cooker.
  5. Voeg 10 g boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca. 3 minuten op zacht vuur. Laat de oregano en laurier kort meefruiten.
  6. Verwarm intussen de bouillon en wijn in een steelpan.
  7. Voeg de warme bouillon met wijn en balsamico-azijn aan het uienmengsel toe en breng het geheel aan de kook.
  8. Voeg het bouillon uienmengsel toe over het vlees in de slow-cooker.
  9. Zet de slow-cooker 1 uur op high en 6-7 uur op low.
  10. Bind de jus eventueel met allesbinder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees