- 1 Rode peper
- 2 Kardemompeultjes
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Indiase kerriesoep (mulligatawny) op tafel.
- Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de Spaanse peper in kleine stukjes (verwijder eventueel de zaadjes). Wrijf de peper en knoflook in een vijzel tot een pasta. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook-peperpasta en kipreepjes toe en roerbak tot de kip lichtbruin is.
- Voeg de bouillon, rijst, koriander, kerrie, kardemom, kruidnagel en kaneel toe. Breng de soep aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het pijpje kaneel en - eventueel - de kardemomzaadjes en kruidnagels uit de soep. Roer de geraspte kokos, slagroom en citroensap door de soep en laat het goed warm worden. Breng op smaak met zout.