Bouillabaisse

Bouillabaisse

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke bouillabaisse met vis, garnalen en schelpen in een saffraan en tomatenbouillon. Geserveerd met een snee stokbrood. Wordt al het goede van de zee in dit Franse recept!

25 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1200 ml Water
  • 3 g Pernod

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bouillabaisse op tafel.

  1. Verwijder de kop, staart en schubben van de vis en doe ze met het water in een grote pan. Breng het water aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken. Zeef de soep en bewaar de bouillon.
  2. Snijd de vis in grote stukken. Laat de garnalen en de schelpen intact. Leg de tomaten in kokend water en leg ze daarna in koud water. Verwijder het vel zodra de tomaten zijn afgekoeld. Hak het vruchtvlees van de tomaten fijn. Week de saffraan in 1-2 el heet water.
  3. Verhit de olie in een schone, grote pan, voeg de ui, prei en bleekselderij toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, bouquet garni, sinaasappelschil, venkelzaad en tomaten toe.
  4. Roer de saffraan met het weekvocht en de visbouillon erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 30-40 minuten pruttelen.
  5. Voeg de garnalen en schelpen toe en kook ze ca. 6 minuten mee. Voeg de vis toe en laat de soep 6-8 minuten koken, tot U de vis makkelijk met een vork uit elkaar trekt. Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig op een voorverwarmd bord.
  6. Houd de soep aan de kook en voeg de tomatenpuree en de Pernod toe. Voeg peper en zout nogmaals naar smaak toe.
  7. Leg een snee stokbrood in elke soepkom, schenk de soep erop en verdeel de vis over de kommen. Bestrooi met peterselie.
eet smakelijk