Zalmbonbons met mascarpone-vruchtenvulling

Zalmbonbons met mascarpone-vruchtenvulling

Smulweb imageSmulweb

Zalmbonbons met een heerlijke mascarpone-vruchtenvulling die elke visliefhebber niet kan weerstaan. Met een frisse mango puree, zachte mascarpone en een zoete bosbessenjam vulling. Perfect als bijgerecht of als voorgerecht.

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Bosbessen Jam
  • 6 g Jumbo Dille Vers 15g

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zalmbonbons met mascarpone-vruchtenvulling op tafel.

  1. Halveer de mango, verwijder de pit, schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Verwarm in een steelpannetje een klein bodempje water, voeg de suiker toe en de helft van de mango. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Pureer het met de staafmixer en zet de puree in de koelkast.
  3. Meng de bosbessenjam met 1/3 van de mascarpone. Haal de mangopuree uit de koelkast en meng deze met de overgebleven mascarpone tot een glad geheel.
  4. Pak een harde ijsblokjesvorm voor rechthoekige blokjes. Leg een plakje zalm in de vorm zodat het midden de bodem van de vorm raakt.
  5. Schep een theelepel mangopuree op de zalm, daarna een theelepel bosbessenmengsel en dan weer een theelepel mangopuree.
  6. Vouw de uitstekende flappen naar elkaar tot de bonbon in zijn geheel is afgesloten. Draai de vorm om en laat de bonbon voorzichtig uit de vorm glijden.
  7. Herhaal dit tot de zalm op is.
  8. Serveer de bonbons met sla en wat dille.
eet smakelijk