Borek

Borek

Smulweb imageSmulweb

Bladerdeeg gevuld met heerlijk gekruid gehakt, ui, knoflook, pepertje en tomatenpure. Heerlijk als borrelhapje of als tussendoortje. Eet met een yoghurtsausje voor de ultieme smaakbeleving.

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Borek op tafel.

  1. Bak het gehakt rul in eigen vet. Voeg de ui, knoflook en het pepertje toe. Laat even doorbakken tot de ui glazig is. Voeg dan de kruiden toe en roer even door. Doe dan de peterselie erbij en als laatste de tomatenpuree. Laat de puree even goed doorbakken om de zure smaak eraf te halen. Laat het mengsel goed afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor en maak de plakjes bladerdeeg los van elkaar en leg ze op het aanrecht om te ontdooien.
  3. Leg vervolgens als het deeg ontdooid is een eetlepel gehaktmengsel in het midden van het deeg. Vervolgens doe je de randjes van het deeg naar elkaar toe en druk ze voorzichtig aan.
  4. Leg ze op het bakpapier van de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  5. Doe ze in de oven en laat ze bakken tot ze goudbruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Gebak