Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel met kip en andijvie op tafel.
- Snijd het katenspek in reepjes en de kipfilet in blokjes. Snijd de andijvie in reepjes. Bestrooi kipfilet met Provençaalse kruiden, peper en zout.
- Bak in de wok het katenspek en de kipfilet in de olie op hoog vuur bruin. Temper het vuur en laat nog ca. 5 min. doorbakken. Schep kip en spek uit de pan.
- Verhit nog 2 el olie in de wok en bak de aardappeltjes op hoog vuur omscheppend bruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Temper het vuur en bak de aardappeltjes nog ca. 10 minuten. Schep ze daarna uit de pan.
- Bak de andijvie op hoog vuur in de wok tot deze is geslonken. Voeg de kip, katenspek en de aardappeltjes toe en laat het mengsel door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het mengsel in een ovenschaal. Meng de slagroom met de kaas en verdeel dit over de bovenkant. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.