Rode biet met olijven en kappertjes

Rode biet met olijven en kappertjes

Smulweb imageSmulweb

Rode biet met olijven en kappertjes op zijn best. Bereid de bietjes in gelijke afmetingen en voeg kappertjesvocht, azijn, suiker, zout en peper samen. Voeg de sjalotjes, kruiden, olijfringen, augurken en overige ingrediënten toe en laat het 1-2 uur in de koelkast koelen. Garneer het gerecht nog extra met wat verse kruiden.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Kruidenzout Tip Top

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode biet met olijven en kappertjes op tafel.

  1. Als je verse biet koopt: Spoel ze af en borstel ze met een groentenborstel schoon.
  2. Kook de bieten gaar (ze moeten geheel onder water staan). Reken daarvoor afhankelijk van de grootte en ouderdom een uur voor (jonge en kleine bieten korter). Gebruik je ook aardappelen kook ze dan de helft van de kooktijd mee.
  3. Pel of schil de bieten en snijd ze in blokjes, dunne plakjes of reepjes.
  4. Hak de sjalotjes fijn, de olijven in ringetjes en de augurken in plakjes (en evt. andere ingrediënten ook).
  5. (Koud) Voeg in de schaal de azijn en het kappertjesvocht toe, los de suiker, het zout en de peper hierin op. Meng goed. Klop vervolgens de olie erdoor. Voeg vervolgens de sjalotjes en kruiden toe (hou wat achter voor garnering). Meng. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe, hou wat olijfringetjes over voor de garnering. Meng goed. Laat 1-2 uur in de koelkast staan, zodat het door en door koel wordt. Garneer met olijfringen, kappertjes en kruiden.
  6. (Warm) Fruit in dit geval de sjalot in de (niet vierge) olijfolie en voeg de bietjes toe. Voeg azijn toe en los hierin de suiker op, meng met de biet. Voeg kruidenzout, peper, kappertjes en olijven toe. Warm goed door. Vermeng op het laatst met de kruiden. Garneer met wat verse kruiden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade