Koolrabi met walnoten en kervel

Koolrabi met walnoten en kervel

Smulweb imageSmulweb

Koolrabi met walnoten en kervel, een heerlijk gerecht boordevol groenten en aroma's. Gestoomd in slagroom, peper en nootmuskaat en aangevuld met een vleugwalnootolie en gerookte kervel. Geserveerd met walnoten voor die speciale knapperige smaak van walnoten.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 g Kruidenzout Tip Top

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Koolrabi met walnoten en kervel op tafel.

  1. Maak de koolrabi schoon, schil hem en snijd hem in 1cm dikke reepjes (patatvorm) of in blokjes. Hak de sjalotjes fijn.
  2. Verhit de zonnebloemolie op matig vuur en fruit hierin de sjalotten glazig. Voeg de koolrabi toe en fruit deze onder voortdurend omscheppen mee, tot de groente volledig met olie is bedekt. Voeg desgewenst wat walnootolie toe.
  3. Maak de groente op smaak met kruidenzout, peper en nootmuskaat. Voeg slagroom (of room) toe, draai hittebron laag en laat koolrabi met deksel op de pan in ca. 6-8 minuten gaar worden.
  4. Maak intussen de kervel schoon, was hem, dep hem droog en hak hem niet al te fijn. (doe dat evt. ook met het groen van de koolrabi)
  5. Roer een groot deel van de kervel en de walnoten door de gare groente. Doe de koolrabi in een voorverwarmde schaal en bestrooi hem met de rest van de kervel (of het fijngesneden koolrabigroen, dit vind ik zelf echter vaak niet fijn genoeg).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden Kool