- 8 g Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kabeljauw uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Pel 1 ui en snijd deze in ringen. Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie.
- Was 1 vleestomaat en snijd deze in plakken. Hak 10 blaadjes basilicum grof.
- Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen.
- Schenk 75ml droge witte wijn en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1 eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Stoof de vis in de oven ca. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in ca. 13 minuten verder gaar.