Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor kabeljauw uit de oven zit je altijd goed! Uienringen, tomatenplakken en basilicum als basis en de sappige kabeljauw maakt het geheel af. Lekker met een glas droge witte wijn.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kabeljauw uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  2. Pel 1 ui en snijd deze in ringen. Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie.
  3. Was 1 vleestomaat en snijd deze in plakken. Hak 10 blaadjes basilicum grof.
  4. Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal.
  5. Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen.
  6. Schenk 75ml droge witte wijn en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1 eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper.
  7. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  8. Stoof de vis in de oven ca. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in ca. 13 minuten verder gaar.
eet smakelijk