Stifado voor de slowcooker of oven

Stifado voor de slowcooker of oven

Smulweb imageSmulweb

Stifado, een Grieks stoofgerecht op basis van rundvlees en sjalotjes. Bak het vlees in kruiden, azijn, rode wijn, tomaten uit blik, tomatenpuree en worcestersaus, en laat het zachtjes garen in de oven of slowcooker. Heerlijk met een stuk brood erbij!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(25)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stifado voor de slowcooker of oven op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten klaar, snijd het vlees in dobbelstenen en pel de sjalotjes. Verwarm de oven voor op 160°-180°C.
  2. Doe bloem in een plastic zak, voeg het vlees toe en schud goed tot het bedekt is met bloem.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het vlees op matig vuur rondom aan.
  4. Voeg roerend de kruiden en knoflook toe en meng goed door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  5. Giet de azijn en rode wijn erbij en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Voeg de tomaten uit blik, gedroogde tomaten, tomatenpuree en Worcestershire sauce toe en roer alles door.
  7. Doe alles in de slowcooker of ovenvaste schaal en zorg ervoor dat het vlees onderstaat. Leg de sjalotjes erbovenop en verdeel de boter erover. Plaats de deksel erop.
  8. Voor de slowcooker: zet deze 1 uur op high en 6-7 uur op low. Voor de oven: laat het gerecht ongeveer 2-3 uur garen op een temperatuur van 160°-180°C. Controleer tussendoor of het vlees zacht genoeg is en proef het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks Kruiden