Hartige taart met spinazie en gorgonzola

Hartige taart met spinazie en gorgonzola

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke hartige taart met spinazie en gorgonzola. Bakpapier met het deeg bekleden, paneermeel over de bodem strooien en het eimengsel met spinazie, ui en gorgonzola eroverheen schenken. Bakken en serveren. Simpel en snel voor een heerlijke maaltijd.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 450 g Spinazie a la crème uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taart met spinazie en gorgonzola op tafel.

  1. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van circa 30 cm. Bekleed een ronde taartvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier met het deeg en snijd de overhangende randen eraf.
  2. Strooi het paneermeel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.
  3. Klop de eieren met de room los en roer de ontdooide spinazie, uipartjes en gorgonzola erdoor.
  4. Schenk het eimengsel in de taartvorm.
  5. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 40 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
  6. Laat de taart iets afkoelen en serveer hem in punten gesneden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart spinazie