Franse uiensoep echte klassieker

Franse uiensoep echte klassieker

Smulweb imageSmulweb

Niets zo Frans als een kom uiensoep. Probeer ons klassieke recept met gekarameliseerde uien, bouillon, laurier, tijm en rode wijn. Toast een paar dikke plakken brood onder de grill, beleg ze met kaas en serveer ze bovenop de soep.

45 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 takjes Tijm (takje)
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Franse uiensoep echte klassieker op tafel.

  1. Smelt in een grote pan de boter.
  2. Bak de uien en knoflook al roerende gedurende 15 minuten of tot de uien goed zijn gekaramelliseerd.
  3. Voeg de wijn, bouillon, tijm en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel 20 minuten sudderen. Roer af en toe.
  4. Snijd intussen het brood in plakken van 2 cm dik. Leg het brood op een ovenrooster en toast het onder de hete grill tot het aan beide kanten lichtbruin kleurt.
  5. Verdeel de kaas over het geroosterde brood en zet de plakken onder de grill tot de kaas is gesmolten en lichtbruin kleurt.
  6. (Tot deze stap kun je de soep van tevoren bereiden. Dek ze af en zet ze een nacht in de koelkast of vries ze in).
  7. Serveer de soep in kommen en leg een stukje geroosterd brood met kaas erbovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep