Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Carrot cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
- Vet de rand van de springvorm (Ø 24cm) in en bedek de bodem met bakpapier.
- Splits 4 eieren. Klop 225g boter met 225g lichtbruine basterdsuiker luchtig en voeg al roerend de eidooiers één voor één toe.
- Was 1 sinaasappel en rasp de schil. Pers 1 limoen. Zeef 175g zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel bakpoeder.
- Schil en rasp 400g winterpeen. Hak 50g amandelen grof. Roer de sinaasappelrasp, 1 eetlepel limoensap, het bakmeel, een snufje zout, de amandelen, 115g walnoten en 400g geraspte winterpeen door het eimengsel.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel ze door het beslag.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de carrot cake midden in de oven in ca. 75 minuten gaar en goudbruin (dek de bovenkant, als deze te bruin wordt, af met aluminiumfolie).
- Laat de cake op een rooster verder afkoelen.