Martin kruithofs kwartel met gekarameliseerde witlof

Martin kruithofs kwartel met gekarameliseerde witlof

Smulweb imageSmulweb

Kwarteltjes, witlof, tuinbonen en puree. Een Franse maaltijd waar je hart sneller van gaat kloppen. Kruithofs Kwartel is een favoriet van velen. De kwarteltjes worden goudbruin gebakken en vervolgens in de oven bereid. De gekarameliseerde witlof geeft een zoete tegenhanger aan het geheel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 4 Kwarteleitje

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Martin kruithofs kwartel met gekarameliseerde witlof op tafel.

  1. Bak de kwarteltjes goudbruin en gaar ze vervolgens in een oven op 180 graden gedurende 5 minuten. Laat ze ongeveer 8 minuten rusten.
  2. Kook de witlofstronkjes beetgaar in water met citroensap, peper, zout en suiker. Giet af en halveer de stronkjes. Haal de kern eruit en bestrooi de lof met de suiker.
  3. Fileer de borstfilets van de kwartel en fileer de pootjes. Snijd ze bij en houd ze warm.
  4. Bak de stronkjes witlof goudbruin en stoof de tuinbonen. Verwarm de puree.
  5. Dresseer de borden met de witlof, tuinboontjes en puree. Leg de kwarteltjes er bovenop en serveer met gevogeltejus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof