Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pasta met asperges en sinaasappelsaus op tafel.
- Schil de asperges en snijd de houtige onderkanten eraf. Snijd ze in stukken van 4 cm en kook ze 4 minuten in kokend water met zout. Neem de pan van de warmtebron en laat de groente in het kookvocht nagaren.
- Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes los uit de vliesjes. Vang het sap op. Snijd de uitjes in smalle ringetjes.
- Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Fruit de knoflook in hete olie.
- Voeg koriander, wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en kookroom toe en roer goed. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de afgegoten asperges, sinaasappelpartjes en bosuitjes door de saus en verwarm nog 2 minuten.
- Schep de pasta in een schaal, giet de saus erop en strooi de pijnboompitten erover.