Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Blauwe hap

Blauwe hap

smulweb badge smulweb

Een klassieker, deze Nasi Goreng! Blauwe hap uit de keuken van de Koninklijke Marine. Héérlijk gekruid met o.a. ketjap, koriander, trassi en sambal. Garneer met een schijfje limoen en kroepoek en het feest is compleet!

45 min bereiden hoofdgerecht 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 350 g Varkensfilet
  • 75 g Gekookte achterham
  • 2 Uien
  • 1 Prei
  • 200 g Taugé
  • 40 g Bladselderij
  • 1 el Flower Brand Knoflook pasta
  • 1 tl Sambal oelek
  • 30 g Ketjap manis
  • 0.5 el Vissaus
  • 1 tl Koriander gemalen
  • 1 tl Trassie
  • 1 Surinaams maggiblokje
  • 400 g Jumbo Pandan Rijst Langkorreliig 1KG
  • 6 Scharreleieren M
  • 1 Bosui
  • 30 ml Olijfolie
  • 1 el Roomboter

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Blauwe hap op tafel.

  1. Kook de rijst enkele uren van tevoren. Laat de rijst in een lage, brede schaal helemaal afkoelen, schep af en toe om. Dek de rijst af.
  2. Bereid de groenten voor. Was de prei, snijd in smalle ringen. Bestrooi de blokjes varkensfilet met peper en korianderpoeder. Klop de eieren los met een eetlepel water, peper, zout en geelwortelpoeder.
  3. Verhit olie in een koekenpan, bak op laag vuur een omelet. Laat iets afkoelen en snijd in smalle reepjes.
  4. Giet olie in een grote pan zodat de bodem net bedekt is met een laagje en verhit de olie. Voeg de vleesblokjes en het ontbijtspek toe. Braad het varkensvlees aan alle kanten aan, zet het vuur dan iets lager en bak tot het gaar is. Haal het vlees uit de pan als het gaar is.
  5. Fruit de ui. Doe er als de ui begint te kleuren de knoflook bij en na tien tellen sambal, korianderpoeder, het verkruimelde bouillonblokje en trassi. Fruit nog enkele tellen op hoog vuur, doe dan de prei erbij. Als de prei is geslonken, voeg dan selderij toe.
  6. Doe de ketjap in de pan en voeg het vlees toe. Voeg de rijst in kleine porties toe en bak mee.
  7. Serveer de nasi met de gesneden omeletreepjes eroverheen.