Kaas knoflookbroodjes van pizzadeeg

Kaas knoflookbroodjes van pizzadeeg

Smulweb imageSmulweb

Kaas knoflookbroodjes van pizzadeeg belegd met heerlijk gesmolten kaas en knoflook en boter. Deze broodjes zijn heerlijk bij de borrel of gewoon bij het avond eten.

15 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kaas knoflookbroodjes van pizzadeeg op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter in een pannetje op een lage warmtebron.
  3. Hak de knoflook en peterselie fijn.
  4. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap van bijna een centimeter dik.
  5. Snijd er tien stroken van, elk ongeveer 15 centimeter lang.
  6. Meng de knoflook en peterselie door de gesmolten boter en bestrijk hiermee het deeg. Kruid met zwarte peper uit de molen en een (dun) laagje geraspte Pecorino.
  7. Druk de kaas iets aan en maak knopen van de stroken deeg. Doe dit voorzichtig en pas op dat je niet aan de uiteindes trekt, hierdoor wordt het deeg slap en dun.
  8. Leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk eventueel met de resterende knoflookboter.
  9. Bak de broodjes in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Pizza