Indiase samosa

Indiase samosa

Smulweb imageSmulweb

Deze Indiase samosa's zijn een echte traktatie. Gevuld met kruidige aardappels en erwtjes in een krokant jasje, het is bijna onmogelijk er maar eentje te eten. Bak ze in de oven en geniet van de heerlijke geur die door de keuken gaat.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Indiase samosa op tafel.

  1. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar.
  2. Prak de aardappels grof en roer de currypasta en de tuinerwten erdoor.
  3. Snijd de plakjes deeg in cirkels door er een glas op te plaatsen en het deeg eromheen weg te snijden. Rol de restjes deeg uit en maak er nog 2 cirkels deeg van.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Schep midden op elk plakje deeg een lepel van het aardappelmengsel.
  6. Vouw de cirkels dubbel en duw het deeg goed dicht.
  7. Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat, bestrijk ze dun met olie.
  8. Bak de samosa's in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta